Hlavním cilem diplomové práce bylo vytvořit výukový program pro 1. stupeň ZŠ-pracovní sešit s názvem Odkud se bere jídlo, tomu předchazelo nejdříve v teoretické časti vymezení základnich vychodisek ke vzniku výukového programu.
Anotace v angličtině
The main aim of the thesis was to create a educationational program for the first grade of elementary school- a workbook entitled.
Klíčová slova
Vzdělávací program; původ potravin; mladší školní věk; pracovní sešit; základní škola
Klíčová slova v angličtině
educational program; food origin; younger school age; workbook; elementary school
Rozsah průvodní práce
107
Jazyk
CZ
Anotace
Hlavním cilem diplomové práce bylo vytvořit výukový program pro 1. stupeň ZŠ-pracovní sešit s názvem Odkud se bere jídlo, tomu předchazelo nejdříve v teoretické časti vymezení základnich vychodisek ke vzniku výukového programu.
Anotace v angličtině
The main aim of the thesis was to create a educationational program for the first grade of elementary school- a workbook entitled.
Klíčová slova
Vzdělávací program; původ potravin; mladší školní věk; pracovní sešit; základní škola
Klíčová slova v angličtině
educational program; food origin; younger school age; workbook; elementary school
Zásady pro vypracování
1.Studium odborné literatury.\\
2.Sestavení obsahu diplomové práce na základě konzultací s vedoucím práce.\\
3.Na základě studia odborné literatury stanovit cíle a metody pracovního sešitu.\\
4.Sestavení jednotlivých pracovních listů dle cíle.\\
5.Sestavení VP v pracovním sešitě.\\
6.Ověření VP v praxi - dotazník před a po VP.\\
7.Závěry a doporučení pro výuku.\\
Cíl práce:\\
- Vytvořit pracovní listy s klíčem se správným řešením.\\
- Vytvořit pracovní sešit - propojení pracovních listů.\\
- Ověřit pracovní sešit v praxi - zjištění efektivity programu v oblasti výživové gramotnosti
- Úpravy dle zjištěných poznatků z ověření.
Zásady pro vypracování
1.Studium odborné literatury.\\
2.Sestavení obsahu diplomové práce na základě konzultací s vedoucím práce.\\
3.Na základě studia odborné literatury stanovit cíle a metody pracovního sešitu.\\
4.Sestavení jednotlivých pracovních listů dle cíle.\\
5.Sestavení VP v pracovním sešitě.\\
6.Ověření VP v praxi - dotazník před a po VP.\\
7.Závěry a doporučení pro výuku.\\
Cíl práce:\\
- Vytvořit pracovní listy s klíčem se správným řešením.\\
- Vytvořit pracovní sešit - propojení pracovních listů.\\
- Ověřit pracovní sešit v praxi - zjištění efektivity programu v oblasti výživové gramotnosti
- Úpravy dle zjištěných poznatků z ověření.
Seznam doporučené literatury
ČERMÁK, Bohuslav a kolektiv. Výživa člověka. 1. vydání. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 2002. ISBN 80-7040-576-7. \\
FRAŇKOVÁ, Slávka, DVOŘÁKOVÁ - JANŮ, Věra. Psychologie výživy a sociální aspekty jídla. 1. vydání. Praha: Nakladatelství Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0548-1. \\
HEJDA, Stanislav a kolektiv. Výživa a zdravotní stav člověka. 1. vydání. Praha: Avicenum- zdravotnické nakladatelství, 1987. ISBN neuvedeno. \\
KUKAČKA, Vladislav. Udržitelnost zdraví - Vědecká monografie. 1. vydání. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 2010. ISBN 978-80-7394-217-5.\\
PÁNEK, Jan a kolektiv. Základy výživy. 1. vydání. Praha. Svoboda servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5\\
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. [online]. Praha: Výzkumný ústav pedagogický v Praze, 2007. 126 s. [cit. 2013-01-24]. Dostupné z WWW:
Seznam doporučené literatury
ČERMÁK, Bohuslav a kolektiv. Výživa člověka. 1. vydání. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 2002. ISBN 80-7040-576-7. \\
FRAŇKOVÁ, Slávka, DVOŘÁKOVÁ - JANŮ, Věra. Psychologie výživy a sociální aspekty jídla. 1. vydání. Praha: Nakladatelství Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0548-1. \\
HEJDA, Stanislav a kolektiv. Výživa a zdravotní stav člověka. 1. vydání. Praha: Avicenum- zdravotnické nakladatelství, 1987. ISBN neuvedeno. \\
KUKAČKA, Vladislav. Udržitelnost zdraví - Vědecká monografie. 1. vydání. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 2010. ISBN 978-80-7394-217-5.\\
PÁNEK, Jan a kolektiv. Základy výživy. 1. vydání. Praha. Svoboda servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5\\
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. [online]. Praha: Výzkumný ústav pedagogický v Praze, 2007. 126 s. [cit. 2013-01-24]. Dostupné z WWW: