Tato diplomová práce, která nese název Tradice a zvyklosti jako udržitelný produkt cestovního ruchu, se věnuje analýze nabídky tradic na Českobudějovicku, blíže se pak zaměřuje na tradici rybářství a rybníkářství. Podrobněji se zaměřuje na producenty a navrhuje udržitelný produkt cestovního ruchu.
Cílem práce je na základě analýzy nabídky tradicí a zvyklostí navrhnout udržitelný produkt cestovního ruchu ve zvolené destinaci Českobudějovicko s vyjádřením ekonomických impaktů.
Parciálním cílem je analyzovat nabídku producentů v oblasti rybářství a rybníkářství v propojení na využití v cestovním ruchu.
Anotace v angličtině
This diploma thesis, which is called Tradition and habits as a sustainable product of tourism, deals with the analysis of traditions in Českobudějovicko, focuses more on the tradition of fishing and fish farming. It focuses more on the producers and suggests a sustainable tourism product.
The aim of the thesis is to propose a sustainable tourism product in the chosen destination of Českobudějovicko with the expression of economic impacts, based on the analysis of traditions and customs offers.
The partial objective is to analyze the supply of fishery and fishery producers in connection with tourism use.
Klíčová slova
udržitelný produkt, cestovní ruch, ekonomické impakty, tradice
Tato diplomová práce, která nese název Tradice a zvyklosti jako udržitelný produkt cestovního ruchu, se věnuje analýze nabídky tradic na Českobudějovicku, blíže se pak zaměřuje na tradici rybářství a rybníkářství. Podrobněji se zaměřuje na producenty a navrhuje udržitelný produkt cestovního ruchu.
Cílem práce je na základě analýzy nabídky tradicí a zvyklostí navrhnout udržitelný produkt cestovního ruchu ve zvolené destinaci Českobudějovicko s vyjádřením ekonomických impaktů.
Parciálním cílem je analyzovat nabídku producentů v oblasti rybářství a rybníkářství v propojení na využití v cestovním ruchu.
Anotace v angličtině
This diploma thesis, which is called Tradition and habits as a sustainable product of tourism, deals with the analysis of traditions in Českobudějovicko, focuses more on the tradition of fishing and fish farming. It focuses more on the producers and suggests a sustainable tourism product.
The aim of the thesis is to propose a sustainable tourism product in the chosen destination of Českobudějovicko with the expression of economic impacts, based on the analysis of traditions and customs offers.
The partial objective is to analyze the supply of fishery and fishery producers in connection with tourism use.
Klíčová slova
udržitelný produkt, cestovní ruch, ekonomické impakty, tradice
Cíl práce:
Cílem práce je na základě analýzy nabídky tradicí a zvyklostí navrhnout udržitelný produkt cestovního ruchu v konkrétní destinaci s vyjádřením ekonomických impaktů.
Metodický postup:
Studium odborné literatury včetně elektronických zdrojů
Zpracování východisek řešení problémů diplomové práce na základě hloubkové rešerše dostupné literatury
Sběr dat v terénu
Aplikace vybraných výzkumních metod
Vlastní návrhy s vyjádřením ekonomických impaktů
Rámcová osnova:
1. Úvod. 2. Literární přehled. 3. Cíle a metody. 4. Analýza a syntéza poznatků z vlastního zkoumání. 5. Vlastní návrhy. 6. Závěr. 7. Seznam literatury. 8. Summary. 9. Přílohy.
Zásady pro vypracování
Cíl práce:
Cílem práce je na základě analýzy nabídky tradicí a zvyklostí navrhnout udržitelný produkt cestovního ruchu v konkrétní destinaci s vyjádřením ekonomických impaktů.
Metodický postup:
Studium odborné literatury včetně elektronických zdrojů
Zpracování východisek řešení problémů diplomové práce na základě hloubkové rešerše dostupné literatury
Sběr dat v terénu
Aplikace vybraných výzkumních metod
Vlastní návrhy s vyjádřením ekonomických impaktů
Rámcová osnova:
1. Úvod. 2. Literární přehled. 3. Cíle a metody. 4. Analýza a syntéza poznatků z vlastního zkoumání. 5. Vlastní návrhy. 6. Závěr. 7. Seznam literatury. 8. Summary. 9. Přílohy.
Seznam doporučené literatury
Foret, M. & Foretová, V. (2013). Jak rozvíjet místní cestovní ruch. Praha, Česká republika: Grada publishing a.s.
Bowdin, G. & Allen, J. (2012). Events Management. New York, USA: Taylor & Francis group.
Goeldner, C. r., Titchie, J. R. B. (2001). Tourism: Principles, Praktices, Philosophies. Hoboken, New Jersy: Viley.
Hall, D., Kirpatrick, I., Michell, M. (2005). Rural tourism and sustainble bussiness. Clevedon, UK: Channel View Publications.
Kotíková, H. & Schwartzhoffová, E. (2008). Nové trendy v pořádání akcí a událostí (events) v cestovním ruchu. Praha, Česká republika: Ministerstvo pro místní rozvoj.
Raj, R. & Musgrave, J. (2009). Event management and sustainability. Leeds, UK: Leeds Metropolitan University.
Travis, A. S. (2011). Planning for tourism, leisure and sustainbility: international case studies. Wallingford, UK: Cabi.
Seznam doporučené literatury
Foret, M. & Foretová, V. (2013). Jak rozvíjet místní cestovní ruch. Praha, Česká republika: Grada publishing a.s.
Bowdin, G. & Allen, J. (2012). Events Management. New York, USA: Taylor & Francis group.
Goeldner, C. r., Titchie, J. R. B. (2001). Tourism: Principles, Praktices, Philosophies. Hoboken, New Jersy: Viley.
Hall, D., Kirpatrick, I., Michell, M. (2005). Rural tourism and sustainble bussiness. Clevedon, UK: Channel View Publications.
Kotíková, H. & Schwartzhoffová, E. (2008). Nové trendy v pořádání akcí a událostí (events) v cestovním ruchu. Praha, Česká republika: Ministerstvo pro místní rozvoj.
Raj, R. & Musgrave, J. (2009). Event management and sustainability. Leeds, UK: Leeds Metropolitan University.
Travis, A. S. (2011). Planning for tourism, leisure and sustainbility: international case studies. Wallingford, UK: Cabi.