The influence of individual activities on the technological properties of meat and the possibilities of influencing them - welfare, slaughterong, cutting, salting, meat production, heat treatment, the influence of the cooling and cold chain. Meat defects - PSE, DFD. Binding, marbling. Influence of aditives.
|
-
Ingr, Ivo. Produkce a zpracování masa. Vyd. 2., nezměn. V Brně : Mendelova univerzita, 2011. ISBN 978-80-7375-510-2.
-
Ingr, Ivo. Technologie masa. 1. vyd. Brno : MZLU, 1996. ISBN 80-7157-193-8.
-
Schneller, Thomas. Meat : identification, fabrication, utilization. Clifton Park, NY : Delmar Cengage Learning, 2009. ISBN 978-1-4283-1994-3.
-
Schneller, Thomas. Poultry : identification, fabrication, utilization. Clifton Park, NY : Delmar Cengage Learning, 2010. ISBN 978-1-4354-0038-2.
-
Steinhauser, Ladislav. Produkce masa. Tišnov : Last, 2000. ISBN 80-900260-7-9.
-
Steinhauserová, Iva. Campylobacter sp. v prostředí a v potravinách živočišného původu. 1. vyd. Brno : LAST, 1998. ISBN 80-900260-5-2.
-
Steinhauserová, Iva. Produkce a zpracování drůbeže, vajec a medu. 1. vyd. Brno : VFU (Brno), 2003. ISBN 80-7305-462-0.
-
Toldrá, Fidel. Handbook of meat processing. Ames : Wiley-Blackwell, 2010. ISBN 978-0-8138-2182-5.
-
Toldrá, Fidel. Meat Biotechnoligy. Springer-Verlag New York, 2008. ISBN 978-0-387-79381-8.
|