Course: Introduction to the Issues of Healthy Nutrition 1

» List of faculties » FZS » ULZ
Course title Introduction to the Issues of Healthy Nutrition 1
Course code ULZ/TÚPV1
Organizational form of instruction Lecture + Seminary
Level of course Bachelor
Year of study not specified
Semester Winter
Number of ECTS credits 3
Language of instruction Czech
Status of course Compulsory
Form of instruction Face-to-face
Work placements This is not an internship
Recommended optional programme components None
Lecturer(s)
  • Novotná Simona, Mgr. Ing. Ph.D.
  • Kohout Pavel, doc. MUDr. Ph.D.
  • Havlová Ivona, Mgr.
Course content
unspecified

Learning activities and teaching methods
unspecified
Learning outcomes
Prerequisites
unspecified
UFM/TFYVM

Assessment methods and criteria
unspecified
Recommended literature
  • Nevoral, Jiří. Výživa v dětském věku. Vydání první. Jinočany : H & H, 2003. ISBN 80-86022-93-5.
  • Pánek, Jan; Pokorný, Jan,; Dostálová, Jana,; Kohout, Pavel. Základy výživy. Vydání první. Praha : Svoboda Servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5.
  • Pařízková, Jana; Lisá, Lidka. Obezita v dětství a dospívání : terapie a prevence. 1. vyd. Praha : Galén : Karolinum, 2007. ISBN 978-80-7262-466-9.
  • Sobotka, Luboš,; Allison, S. P. Basics in clinical nutrition. 4th ed. Praha : Galén, 2011. ISBN 978-80-7262-821-6.
  • STRÁNSKÝ, Miroslav a RYŠAVÁ, Lydie. Fyziologie a patofyziologie výživy. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, 2014. ISBN 978-80-7394-478-0.
  • Svačina, Štěpán. Poruchy metabolismu a výživy. 1. vyd. Praha : Galén, 2010. ISBN 978-80-7262-676-2.
  • Vyskočil, Václav. Osteoporóza a ostatní nejčastější metabolická onemocnění skeletu. 1. vyd. Praha : Galén, 2009. ISBN 978-80-7262-637-3.


Study plans that include the course
Faculty Study plan (Version) Category of Branch/Specialization Recommended year of study Recommended semester