Course: Nutritional Epidemiology

» List of faculties » FZS » ULZ
Course title Nutritional Epidemiology
Course code ULZ/TNTEP
Organizational form of instruction Lecture + Seminary
Level of course Bachelor
Year of study not specified
Semester Winter
Number of ECTS credits 3
Language of instruction Czech
Status of course Compulsory
Form of instruction Face-to-face
Work placements This is not an internship
Recommended optional programme components None
Lecturer(s)
  • Velemínský Miloš, prof. MUDr. CSc., dr. h. c.
  • Chrpová Diana, Ing. Mgr. Ph.D.
  • Havlová Ivona, Mgr.
Course content
unspecified

Learning activities and teaching methods
unspecified
Learning outcomes
Prerequisites
unspecified
ULZ/TVŽPR and ULZ/TÚPV2 and UFM/TFYVM and UFM/TVLGI and ULZ/TNPTR and ULZ/TNUTE

Assessment methods and criteria
unspecified
Recommended literature
  • Referenční hodnoty pro příjem živin. V ČR. Praha: Společnost pro výživu, 2011. ISBN 978-80-254-6987-3.
  • BLUMENTHAL, Artur und STRANSKY Miroslav. Ernährung und Lebensmittel von A-Z.. Zürich, 2003.
  • Čermák, B., Velemínský, M., Müllerová, D., Kadlec, J., Šoch, M., Pánek, J. Výživa člověka. České Budějovice, ZF JU, 2002. ISBN 80-7040-576-7.
  • Kadlec, Pavel; Melzoch, Karel,; Voldřich, Michal. Přehled tradičních potravinářských výrob : technologie potravin. Vydání: první. Ostrava : Key Publishing s.r.o., 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.
  • Kasper, Heinrich; Wild, Monika. Ernährungsmedizin und Diätetik. 9., neubearbeitete Auflage. München ; Jena : Urban & Fischer, 2000. ISBN 3-437-42010-0.
  • Petrásek, Richard. Co dělat, abychom žili zdravě. Vyd. 1. Praha : Vyšehrad, 2004. ISBN 80-7021-711-1.
  • Piťha J., Poledne R. Zdravá výživa pro každý den. Praha: Grada Publishing, 2009. ISBN 978-80-247-2488-1.
  • Stránský, M., Ryšavá, L. Fysiologie a patofysiologie výživy. ZSF České Budějovice, 2014. ISBN 978-80-7394-478-0.
  • Velíšek, J. Chemie potravin.. Tábor: OSSIS, 2002. ISBN 80-86659-03-8.


Study plans that include the course
Faculty Study plan (Version) Category of Branch/Specialization Recommended year of study Recommended semester