Informace o studijním programu
«
Zpět
Fakulta
|
Fakulta zemědělská a technologická (FZE)
|
Studijní program
|
Kvalita a zpracování zemědělských produktů (N0721A370001)
|
Studijní obor / Specializace
|
Kvalita a zpracování zemědělských produktů
(N0721A370001/A - 2020)
|
Stupeň získané kvalifikace
|
Navazující
|
Forma studia
|
Prezenční
|
Standardní doba studia
|
2 roky
|
Počet ECTS kreditů
|
120
|
Udělovaná kvalifikace
|
Inženýr (2)
|
Přístup k dalšímu studiu
|
Doktorský studijní program
|
Způsob ukončení
|
Státní závěrečná
|
Studijní a zkušební řád
|
URL
|
Fakultní koordinátor
|
Káplová Lucie, Mgr.
|
E-mail: kaplova@fzt.jcu.cz
|
Telefon: +420 389 032 638
|
Fax:
|
|
Klíčové studijní výstupy
|
Navazující studijní program Kvalita a zpracování zemědělských produktů detailněji prohlubuje oblasti týkající se jakosti i technologie zpracování rostlinných a živočišných produktů, hygieny a nezávadnosti potravin, humánní dietetiky a inovačních postupů ve zpracovatelském průmyslu. Absolventi tohoto programu mohou pokračovat ve studiu na ZF JU v akreditovaných doktorských studijních oborech. Absolventi tohoto programu jsou zemědělští inženýři, disponující širokým teoretickým základem a praktickými znalostmi oboru, kteří nachází uplatnění: - na úrovni středních a vyšších podniků v oboru zpracování zemědělských surovin a potravin; - v oblasti obchodu se surovinami a potravinami; - v kontrolní a dozorové činnosti ve státní správě; - v poradenské sféře; - výzkumné a vývojové činnosti; - v pedagogické činnosti.
|
Specifické požadavky pro přijetí
|
nespecifikováno
|
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání
|
nespecifikováno
|
Kvalifikační požadavky a předpisy
|
Základní znalosti anorganické a organické chemie, základní znalosti biologie
|
Profil programu
|
Akademický
|
Podmínky pokračování studia
|
nespecifikováno
|
Profesní profily absolventů s příklady
|
Absolvent je připraven pro řídící a rozhodovací činnost na úrovni středního a vyššího managementu. Může se uplatnit ve zpracovatelských a potravinářských podnicích, v obchodu s potravinářskými komoditami, v orgánech státní správy, kontrolní a poradenské sféře.
|
Garant oboru / specializace
|
Samková Eva, prof. Ing. Ph.D.
|
Studium probíhá podle individuálního studijního plánu pod vedením školitele. Je zaměřeno na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost.