Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta zemědělská a technologická (FZE)
Studijní program Zemědělská chemie a biotechnologie (P0811D370013)
Studijní obor / Specializace Zemědělská chemie a biotechnologie (P0811D370013/A - 2021)
Stupeň získané kvalifikace Doktorský
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 4 roky
Počet ECTS kreditů Nejedná se o kreditní systém studia
Udělovaná kvalifikace Doktor (8)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský titul je nejvyšším dosažitelným stupněm vzdělání v českém školském systému.  
Způsob ukončení Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce.
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor
Káplová Lucie, Mgr.
E-mail: kaplova@fzt.jcu.cz
Telefon: +420 389 032 638
Fax:
Klíčové studijní výstupy DSP Zemědělská chemie a biotechnologie je zaměřen na poskytnutí uceleného vzdělání, které se soustřeďuje zejména na vysoce aktuální témata z oblasti zemědělské chemie, zemědělských biotechnologií a kvality zemědělských produktů. Důraz je kladen na další rozvoj a odbornou průpravu v oblasti kritického uvažování, schopnosti samostatně a komplexně analyzovat odborné informace, navrhnout a realizovat experimentální a teoretické práce, jakož i získané výsledky adekvátně vyhodnotit a publikovat.
Specifické požadavky pro přijetí nespecifikováno
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání nespecifikováno
Kvalifikační požadavky a předpisy Podmínkou pro přijetí ke studiu je úspěšné absolvování magisterského studijního programu, odpovídající úroveň znalostí z odborných předmětů a anglického jazyka.
Profil programu Akademický
Podmínky pokračování studia nespecifikováno
Profesní profily absolventů s příklady Absolvent je připraven pro vysoce kvalifikovanou práci v potravinářských a biotechnologických provozech i pro vědeckou práci se zaměřením na chemii a analýzu zemědělských produktů, molekulární biologii a biotechnologie. Primární uplatnění absolventů je na akademických pracovištích a ve vědecko-výzkumných ústavech nejenom základního, ale též aplikovaného biologického a biotechnologického zemědělského výzkumu, na šlechtitelských pracovištích, v potravinářských, farmaceutických či ve specializovaných klinických laboratořích popř. ve státní správě či v kontrolní a poradenské sféře. Na úrovni vyššího řídícího managementu se absolvent uplatní v oboru zpracování a hodnocení jakosti potravin včetně obchodu s potravinami a potravinářskými surovinami.
Garant oboru / specializace Kubec Roman, prof. Ing. Ph.D.
Neuvedený ročník
Zimní Letní
FZE/PIZ2 (0)
FZE/VS4 (0)
FZE/VS1 (0)
FZE/VS3 (0)
FZE/ZS (0)
FZE/VS2 (0)
KCH/CHEZP (0)
KAES/AJ-D (0)
KCH/PSB (0)
FZE/SČR (0)
FZE/PIZ (0)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 0
Z následující množiny předmětů a z nabídky volitelných předmětů si student zapíše tolik předmětů, aby součet jejich ECTS kreditů činil 30
KBD/FR (0)
KKZP/BHPŘ (0)
KROV/ZPRP (0)
KGZB/GS (0)
KKZP/APM (0)
KROV/KRP (0)
KGZB/BIST (0)
KGZB/GMG (0)
KCH/CHAZP (0)
KGZB/TSBM (0)
KKZP/KZŽP (0)
KCH/MMAZP (0)
KCH/SMA (0)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 0
Z nabídky volitelných předmětů si student zapíše tolik předmětů, aby součet jejich ECTS kreditů činil 30.
Celkem 60 kreditů
Celkem 0 kreditů