Definice základních pojmů. Ekologické zemědělství, směrnice IFOAM, EU, ČR. Kontrola produkčních postupů v ekologickém zemědělství. Certifikace produktů. Kvalita bioprodukce. Senzorická hodnota. Nutriční, hygienická kvalita, srovnání s konvenční produkcí. Zákon o potravinách. Analýza rizik potravinářských technologií (HACCP). Zpracování bioproduktů, požadavky na provozy a technologická zařízení. Problematika cizorodých látek a jejich detekce. Ekonomika a marketing bioprodukce. Specifické formy odbytu.
|
-
Hesková, M. et al. Marketingová komunikace a přímý marketing. J. Hradec, VŠE FM, 2005.
-
Moudrý, J. Bioprodukty. Praha, MZe ČR, 1997.
-
Moudrý, J. et al. Ekonomická udržitelnost v sociálním zemědělství. České Budějovice, 2020. ISBN 978-80-87809-82-2.
-
Moudrý, J., Prugar, J. Biopotraviny. Hodnocení kvality, zpracování a marketing. ÚZPI, 2002.
-
Moudrý, J., Prugar, J. Kvalita, zpracování a odbyt bioproduktů (skripta). ZF JU České Budějovice, 2001.
-
Pottenbaum, P., Bullerdick, A. Handbuch Direktvermarktung. Munchen, Verlagsunion Agrar, 1996.
-
Urban, J., Šarapatka, B. Ekologické zemědělství: učebnice pro školy i praxi. II. díl, Normy Evropské unie, chovy a walfare hosp. zvířat, ekonomika, marketing, konverze a příklady z praxe.. MŽP, PRO-BIO, Praha, 2005.
-
Woese, K. et al. Okologisch und konventionel erzeugte Lebensmittel im Vergleich. Dahlem, Bg VV, 1995.
|