Název předmětu | Genetické analýzy potravin |
---|---|
Kód předmětu | KGZB/GAP |
Organizační forma výuky | bez kontaktní výuky |
Úroveň předmětu | Doktorský |
Rok studia | nespecifikován |
Semestr | Zimní a letní |
Počet ECTS kreditů | 0 |
Vyučovací jazyk | čeština |
Statut předmětu | Povinně-volitelný |
Způsob výuky | Kontaktní |
Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
Doporučené volitelné součásti programu | Není |
Vyučující |
---|
|
Obsah předmětu |
Genomické technologie a jejich využití v analýze potravin. DNA markery technologické jakosti obilovin. Genomické markery kvality živočišných potravinových zdrojů. DNA analýzy dohledatelnosti zdrojů v potravinovém řetězci. Genetická analýza kontaminace potravin mikroorganismy. Příprava a vlastnosti probiotických mikroorganismů pro potravinářské a krmné využití. Principy tvorby a detekce GMO v potravinářství.
|
Studijní aktivity a metody výuky |
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
|
Výstupy z učení |
Cílem předmětu je seznámit doktorandy s možnostmi detekce DNA v potravinách živočišného a rostlinného původu a s DNA analýzami dohledatelnosti zdrojů v potravinovém řetězci.
Student se dovede samostatně orientovat v dané problematice a získané poznatky je schopen využít při své vědecké činnosti či další praxi. |
Předpoklady |
Student je se orientuje v problematici v rozsahu VŠ studia a je ochoten samostatně studovat.
|
Hodnoticí metody a kritéria |
Ústní zkouška
Standardní znalosti genetiky, fyziologie a biochemie |
Doporučená literatura |
|
Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr | |
---|---|---|---|---|
Fakulta: Fakulta zemědělská a technologická | Studijní plán (Verze): Zemědělské biotechnologie (1) | Kategorie: Zemědělství a lesnictví | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: - |
Fakulta: Fakulta zemědělská a technologická | Studijní plán (Verze): Zemědělské biotechnologie (1) | Kategorie: Zemědělství a lesnictví | - | Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: - |