Předmět: Marketing pivovarnictví

« Zpět
Název předmětu Marketing pivovarnictví
Kód předmětu KKM/MARP
Organizační forma výuky Přednáška + Cvičení
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia 2
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 6
Vyučovací jazyk čeština
Statut předmětu Volitelný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
Obsah předmětu
1. Úvod do marketingu 2. Marketingový mix a jeho varianty. 3. Aplikace marketingového mixu v odvětví pivovarnickém. 4. Pivo jako produkt 5. Technologie výroby piva 6. Stanovení ceny piva a její vývoj. 7. Distribuce piva i s ohledem na piva nepasterizovaná a nefiltrovaná. 8. Marketingová komunikace v pivovarském odvětví. 9. Marketingové kampaně průmyslových pivovarů. 10. Marketingový mix minipivovarů. 11. Příklady marketingových kampaní ze zahraničí.

Studijní aktivity a metody výuky
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
  • Příprava na zkoušku - 60 hodin za semestr
  • Účast na výuce - 56 hodin za semestr
  • Domácí příprava na výuku - 30 hodin za semestr
  • Příprava na zápočet - 30 hodin za semestr
Výstupy z učení
Předmět se zabývá marketingovou komunikací v rámci pivovarského odvětví, cílem je seznámit studenta se specifiky, marketingové komunikace v pivovarském odvětví se všemi specifiky, která toto odvětví přináší.
Student se orientuje v problematice marketingové komunikace ve vybraném odvětví.
Předpoklady
Nejsou žádné podmiňující předměty.

Hodnoticí metody a kritéria
Ústní zkouška

Požadavky k zápočtu: aktivní účast na cvičeních (max. 2 absence), zpracování seminární práce v rozsahu min. 15 str. (ve dvojicích) a prezentace (samotná prezentace 10 min. + 10 min. diskuze). Požadavky ke zkoušce: písemný test z teorie (multiple choice).
Doporučená literatura
  • Maier Tomáš. Minipivovary a řemeslné pivovary. Národní zemědělské muzeum, 2009. ISBN 978-80-88270-10-2.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr
Fakulta: Fakulta zemědělská a technologická Studijní plán (Verze): Zemědělství - Prvovýroba (2014) Kategorie: Zemědělství a lesnictví 2 Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Letní
Fakulta: Fakulta zemědělská a technologická Studijní plán (Verze): Zemědělství - Zpracování produktů (2014) Kategorie: Zemědělství a lesnictví 2 Doporučený ročník:2, Doporučený semestr: Letní