Vyučující
|
-
Hasoňová Lucie, doc. MVDr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Přesný obsah i opory budou upraveny podle tématu doktorské práce. Mikroorganismy využívané v zemědělském průmyslu. Mikroorganismy významné z hlediska onemocnění hospodářských zvířat, zdroje těchto mikroorganismů, rizikové faktory, preventivní opatření, terapie. Moderní přístupy k zlepšování užitkovosti a zdraví hospodářských zvířat.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Práce s textem (učebnicí, knihou), E-learning, Práce s multimediálními zdroji (texty, internet, IT technologie), Individuální konzultace s vyučujícím
- Domácí příprava na výuku
- 40 hodin za semestr
- Příprava na zápočet
- 40 hodin za semestr
- Semestrální práce
- 70 hodin za semestr
- Příprava na zkoušku
- 60 hodin za semestr
- Účast na výuce
- 15 hodin za semestr
|
Výstupy z učení
|
Cílem předmětu je rozšíření znalostí týkajících se mikroorganismů a jejich role v zemědělském průmyslu zejména s ohledem na zlepšování užitkovosti, odolnosti a podpoře zdraví hospodářských zvířat. Konkrétní obsah bude upraven v návaznosti na téma doktorské práce.
Studenti získají prohloubené znalosti zemědělské mikrobiologie v návaznosti na téma jejich doktorské práce.
|
Předpoklady
|
Znalosti: zemědělské prvovýroby, obecné mikrobiologie. Další požadavky nezbytné pro úspěšné absolvování předmětu budou studentům uvedeny na začátku studia.
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Ústní zkouška
individuální konzultace daného tématu; příprava seminární práce na vybrané téma
|
Doporučená literatura
|
-
Saxena, S. Applied Microbiology. Springer, India, 2015. ISBN 978-81-322-2258-3.
-
S.M. Reddy, S. Girisham, G. Narendra Babu. Applied Microbiology (Agriculture, Environmental, Food and Industrial Microbiology). Scientific Publishers, 2017. ISBN 9789387307407.
-
Verma, D.K., Srivastav, P.P. Microorganisms in sustainable agriculture, food, and the envronmnent. Apple Academic Press Inc., USA, 2017. ISBN 978-1-315-36582-4.
|