Předmět: Nové technologie v mikrobiologii hospodářských zvířat

« Zpět
Název předmětu Nové technologie v mikrobiologii hospodářských zvířat
Kód předmětu KKZP/NTMHZ
Organizační forma výuky Konzultace
Úroveň předmětu Doktorský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní a letní
Počet ECTS kreditů 0
Vyučovací jazyk čeština
Statut předmětu Povinně-volitelný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Hasoňová Lucie, doc. MVDr. Ph.D.
Obsah předmětu
Přesný obsah i opory budou upraveny podle tématu doktorské práce. Mikroorganismy využívané v zemědělském průmyslu. Mikroorganismy významné z hlediska onemocnění hospodářských zvířat, zdroje těchto mikroorganismů, rizikové faktory, preventivní opatření, terapie. Moderní přístupy k zlepšování užitkovosti a zdraví hospodářských zvířat.

Studijní aktivity a metody výuky
Práce s textem (učebnicí, knihou), E-learning, Práce s multimediálními zdroji (texty, internet, IT technologie), Individuální konzultace s vyučujícím
  • Domácí příprava na výuku - 40 hodin za semestr
  • Příprava na zápočet - 40 hodin za semestr
  • Semestrální práce - 70 hodin za semestr
  • Příprava na zkoušku - 60 hodin za semestr
  • Účast na výuce - 15 hodin za semestr
Výstupy z učení
Cílem předmětu je rozšíření znalostí týkajících se mikroorganismů a jejich role v zemědělském průmyslu zejména s ohledem na zlepšování užitkovosti, odolnosti a podpoře zdraví hospodářských zvířat. Konkrétní obsah bude upraven v návaznosti na téma doktorské práce.
Studenti získají prohloubené znalosti zemědělské mikrobiologie v návaznosti na téma jejich doktorské práce.
Předpoklady
Znalosti: zemědělské prvovýroby, obecné mikrobiologie. Další požadavky nezbytné pro úspěšné absolvování předmětu budou studentům uvedeny na začátku studia.

Hodnoticí metody a kritéria
Ústní zkouška

individuální konzultace daného tématu; příprava seminární práce na vybrané téma
Doporučená literatura
  • Saxena, S. Applied Microbiology. Springer, India, 2015. ISBN 978-81-322-2258-3.
  • S.M. Reddy, S. Girisham, G. Narendra Babu. Applied Microbiology (Agriculture, Environmental, Food and Industrial Microbiology). Scientific Publishers, 2017. ISBN 9789387307407.
  • Verma, D.K., Srivastav, P.P. Microorganisms in sustainable agriculture, food, and the envronmnent. Apple Academic Press Inc., USA, 2017. ISBN 978-1-315-36582-4.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr