Vyučující
|
-
Samková Eva, prof. Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Bloková cvičení: 1.-2. Výroba vybraných mléčných produktů. 3.-4. Výroba vybraných masných produktů. 5. Výroba těstovin. 6. Výroba chleba. 7. Výroba piva. 8. Kontrola mikrobiologické kvality surovin.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Demonstrace
- Domácí příprava na výuku
- 20 hodin za semestr
- Exkurze
- 10 hodin za semestr
- Příprava na zkoušku
- 32 hodin za semestr
- Příprava na zápočet
- 20 hodin za semestr
- Semestrální práce
- 35 hodin za semestr
- Účast na výuce
- 56 hodin za semestr
|
Výstupy z učení
|
Posilovat praktické dovednosti studentů formou praktických jedno- až dvoudenních blokových cvičení (každé o rozsahu 4 - 6 hodin), zaměřených na problematiku spojenou s výrobou, kontrolou a zdravotní nezávadností vybraných rostlinných a živočišných produktů.
Získání uceleného pohledu na problematiku spojenou s výrobou, kontrolou a zdravotní nezávadností vybraných rostlinných a živočišných produktů.
|
Předpoklady
|
Základní znalosti chemie a biologie.
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Test
účast na workshopech, odevzdání protokolů
|
Doporučená literatura
|
-
Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. Co byste měli vědět o výrobě potravin? (vybrané kapitoly). Ostrava: Key Publishing, 2009.
-
Samková, E., Hasoňová, L., Jirotková, D., Konečný, R., Marešová, I., Smetana, P. Zpracování a hodnocení potravinových surovin. Praktická cvičení. 1. vyd.. Č. Budějovice: JU ZF, 2014. ISBN 978-80-7394-489-6.
|