Název předmětu | SZZ Pěstování rostlin |
---|---|
Kód předmětu | KROV/BZPRO |
Organizační forma výuky | bez kontaktní výuky |
Úroveň předmětu | Bakalářský |
Rok studia | nespecifikován |
Semestr | Letní |
Počet ECTS kreditů | 0 |
Vyučovací jazyk | čeština |
Statut předmětu | nespecifikováno |
Způsob výuky | Kontaktní |
Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
Doporučené volitelné součásti programu | Není |
Vyučující |
---|
|
Obsah předmětu |
Pěstování a agrotechnika hlavních polních plodin. Ozimé a jarní obiloviny, okopaniny, olejniny, přadné a technické plodiny. Kukuřice na zrno a na siláž. Luskoviny. Hlavní pícniny. Agrotechnika, zakládání porostů, výživa a hnojení, základy ochrany, sklizeň a posklizňová úprava hlavních produktů. Kvalitativní požadavky na hlavní produkty rostlinné výroby. Význam a volba odrůdy v pěstitelských systémech a jejich rajonizace v různých pěstitelských podmínkách.
|
Studijní aktivity a metody výuky |
Individuální příprava ke zkoušce
|
Výstupy z učení |
Předmět státní závěrečné zkoušky. Zvládnutí a nastudování vědecké a odborné problematiky předmětu získané formou přednášek, cvičení a samostudia vybraných kapitol z učebních textů a odborné literatury. Zlepšení schopnosti analýzy a syntézy odborných poznatků a jejich interpretace. Získání a prohloubení znalostí a podkladů pro praktickou odbornou činnost, případně následující studium.
Teoretické znalosti odborných předmětů, schopnost práce s odbornou literaturou, schopnost formulace závěrů ze studované problematiky. |
Předpoklady |
Absolvování příslušných teoretických a odborných předmětů.
KROV/PR1 ----- nebo ----- KROV/QPR1 a zároveň KROV/PR2 ----- nebo ----- KROV/QPR2 a zároveň KAES/QZAAG ----- nebo ----- KAES/ZAAGR |
Hodnoticí metody a kritéria |
Ústní zkouška, Rozbor kvalifikační práce
Znalosti v rozsahu podmiňujících předmětů státní závěrečné zkoušky uvedených výše |
Doporučená literatura |
|
Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr |
---|