Vyučující
|
-
Bártová Veronika, doc. Ing. Ph.D.
-
Bárta Jan, doc. Ing. Ph.D.
-
Pexová Kalinová Jana, doc. Ing. Ph.D.
-
Štěrba Zdeněk, Ing. Ph.D.
-
Tonka Tomáš, Mgr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Pěstování zeleniny v ČR v porovnání s EU. Rozmnožování zeleniny, způsoby zakládání a ošetřování porostů. Hnojení a výživa jednotlivých druhů zelenin. Osevní postupy v zelinářství v polních podmínkách a ve sklenících sklizeň zeleniny. Pěstování zelenin košťálových, kořenových, plodových a cibulových, listových a vytrvalých
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
- Příprava na zápočet
- 30 hodin za semestr
- Příprava na zkoušku
- 40 hodin za semestr
- Účast na výuce
- 56 hodin za semestr
- Semestrální práce
- 40 hodin za semestr
|
Výstupy z učení
|
Cílem předmětu je získat základní znalosti o významu, biologii a pěstování hlavních druhů zelenin, které lze pěstovat v podmínkách ČR.
Studenti se dovedou orientovat v problematice pěstování zelenin v podmínkách ČR.
|
Předpoklady
|
Znalosti z oblasti biologie rostlin.
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Kombinovaná zkouška
Absolvování cvičení, zvládnutí objemu učiva vymezeného pro zkoušku.
|
Doporučená literatura
|
-
Bartoš J. a kol. Pěstování a odbyt zeleniny. Agrospoj, Praha, 2000, 323 s..
-
Petříková, K. et al. Zelenina - pěstování, ekonomika, prodej. ProfiPress, Praha, 2006..
-
Rod J. et al. Obrazový atlas chorob a škůdců zeleniny, Brno, Biocont Laboratory ve spolupráci se Semo Smržice, 2005, 392 s..
|