Předmět: Commodities of Aquaculture

« Zpět
Název předmětu Commodities of Aquaculture
Kód předmětu UA/COA
Organizační forma výuky Přednáška + Cvičení
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia 2
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 5
Vyučovací jazyk angličtina
Statut předmětu Povinně-volitelný
Způsob výuky nespecifikováno
Studijní praxe nespecifikováno
Doporučené volitelné součásti programu Není
Dostupnost předmětu Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
Vyučující
  • Mráz Jan, doc. Ing. Ph.D.
  • Roy Koushik, MSc. Ph.D.
  • Folorunso Ewumi Azeez, MSc. Ph.D.
Obsah předmětu
Characterisation, development, temporally trends, specific approach of intensive production and Outlook in freshwater aquaculture. Aquaculture commodities in production possibilities and trade.. Regional aquaculture commodities in Europe. Aquaculture products in human nutrition. Nutritional and biological value and data of consumption. Possibilities of processing and evaluation of freshwater and marine aquaculture products. Main processing technologies. Development of fish based products. Quality assessment. Legislative arrangements. Customs declaration in aquaculture commodities. EU standards in fisheries. .International treaties. Completeness in aquaculture. Operational programme. Common fisheries policy. FAO Fisheries departments.

Studijní aktivity a metody výuky
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž)
  • Příprava na zápočet - 24 hodin za semestr
  • Příprava na zkoušku - 40 hodin za semestr
  • Účast na výuce - 56 hodin za semestr
Výstupy z učení
The aim of subject is to give information about fish culture and technology, legislative acts and management principles in fish, molluscs, crustacean and algae production as commodities produced in water systems.
Advanced knowledge of aquaculture activities and application for aquaculture products in the commercial fishing sector.
Předpoklady
Předmět nemá prerekvizity.

Hodnoticí metody a kritéria
Analýza výkonů studenta, Kombinovaná zkouška, Seminární práce

essay on an assigned topic
Doporučená literatura
  • Engle. C.r., Quagrainie, K. Aquaculture Marketing Handbook. Blackwell Publishing, 2006.
  • Hall G. M. Fish Processing - Sustainability and New Opportunities. Blackwell Publ., 2011. ISBN 978-1-4051-9047-3.
  • Pillay T.V.R., Kutty M.N. Aquaculture - Principles and Practices. 224150287. Blackwell Publ., 2005. ISBN 10"14051-0532-1.
  • Regenstein J.M. Introduction to fish technology. R2851. Osprey, New York, 1991. ISBN 0-442-00500-8.
  • Reichholf, J., Steinbach, G. Ryby. Euromedia Group, 2002.
  • Subasinghe R., Bueno P. Aquaculture in the third millennium. NACA/FAO, 2001. ISBN 974-7313-55-3.
  • Vácha, F., Buchtová, H. Komodity akvakultury. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, 2005. ISBN 80-7040-758-1.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr