Název předmětu | Nutriční terminologie |
---|---|
Kód předmětu | ULZ/TNUTE |
Organizační forma výuky | Přednáška |
Úroveň předmětu | Bakalářský |
Rok studia | 1 |
Semestr | Zimní |
Počet ECTS kreditů | 2 |
Vyučovací jazyk | čeština |
Statut předmětu | Povinný |
Způsob výuky | Kontaktní |
Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
Doporučené volitelné součásti programu | Není |
Vyučující |
---|
|
Obsah předmětu |
1. Lékařská terminologie trávicího traktu 2. Terminologie nutriční legislativy 3. Terminologie nutriční legislativy 4. Terminologie základů epidemiologie 5. Terminologie kvantity příjmu nutrietů (UL, ADI, RDI atd.) 6. Terminologie kvantity příjmu nutrietů (UL, ADI, RDI atd.) 7. Terminologie související s prevencí a chorobami
|
Studijní aktivity a metody výuky |
nespecifikováno |
Výstupy z učení |
Cílem je seznámit studenty s odbornou terminologií, která bude používána v dalších studijních předmětech a je používána v odborné literatuře. Zprostředkovat správné porozumění, osvojení odborné terminologie, neboť studium je určeno nejen pro studenty zdravotnických škol.
Student získá přehled s použivaním terminologie v obalsti nutrice. Tyto znalosti využije v budoucí profesi. |
Předpoklady |
nespecifikováno
|
Hodnoticí metody a kritéria |
nespecifikováno
Požavavky na udělení kolokvia: test, kolokvium |
Doporučená literatura |
|
Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr |
---|