Course: Surgery

» List of faculties » FZS » UFM
Course title Surgery
Course code UFM/TCHRG
Organizational form of instruction Lecture + Seminary
Level of course Bachelor
Year of study not specified
Semester Winter
Number of ECTS credits 2
Language of instruction Czech
Status of course Compulsory
Form of instruction Face-to-face
Work placements This is not an internship
Recommended optional programme components None
Lecturer(s)
  • Kurfirst Vojtěch, doc. MUDr. Ph.D.
  • Rychlík Jan, MUDr.
Course content
unspecified

Learning activities and teaching methods
unspecified
Learning outcomes
Prerequisites
unspecified
UFM/TANAT and UFM/TFYVM and UFM/TPPTF

Assessment methods and criteria
unspecified
Recommended literature
  • FERKO, Alexander, ed., ŠUBRT, Zdeněk, ed. a DĚDEK, Tomáš, ed. Chirurgie v kostce. Praha: Grada, 2015. ISBN 978-80-247-1005-.
  • Chirurgie - stručný atlas operací a výkonů. SCHUMPELICK, Volker. Praha: Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4531-2.
  • Kasper, Heinrich; Burghardt, Walter; Procházka, Karel. Výživa v medicíně a dietetika. 1. české vydání. Praha : Grada Publishing, 2015. ISBN 978-80-247-4533-6.
  • Šváb, Jan. Kapitoly z dějin chirurgie v českých zemích. Vydání první. Praha : Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2016. ISBN 978-80-246-3238-4.
  • WEIMANN, A., BRAGA, M., CARLI, F., HIGASHIGUCHI, T., HÜBNER, M., KLEK, S. et al. ESPEN guideline: Clinical nutrition in surgery. Clin Nutr 36, 2017.
  • Zadák, Zdeněk. Výživa v intenzivní péči. 2., rozš. a aktualiz. vyd. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2844-5.
  • ZEMAN, Miroslav et al. Speciální chirurgie. Praha: Galén, 2014. ISBN 978-80-7492-128-5.
  • Zeman, Miroslav; Krška, Zdeněk. Chirurgická propedeutika. Třetí, přepracované a doplněné vydání. Praha : Grada Publishing, 2011. ISBN 978-80-247-3770-6.


Study plans that include the course
Faculty Study plan (Version) Category of Branch/Specialization Recommended year of study Recommended semester