Vyučující
|
|
Obsah předmětu
|
Cvičení: 1. Pain - types and intensity 2. Dealing with pain 3. Pain of inner organs 4. Signs and Symptoms 5. Shock 6. Accidents 8. Food ? nutrients 9. Grammar review 10. Dieting 11. Obesity, diabetes 12. Eating disorders 13. Hygiene 14. Nosocomial Infections 15. Medication 16. Blood 17. Blood Groups 18. Alternative Treatment 19. Alternative Labours 20. Grammar review 21. Presentation
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Aktivizující (simulace, hry, dramatizace), Práce s multimediálními zdroji (texty, internet, IT technologie), Blended learning
|
Výstupy z učení
|
Výuka odborného jazyka je zaměřena na osvojení základní odborné slovní zásoby z oblasti zdravotní a sociální.
Student rozumí základní terminologii studovaného předmětu a je schopen pracovat s literaturou. Důraz je kladen na získání aktivních jazykových znalostí a dovedností, které tvoří předpoklad pro komunikaci v cizím jazyce nezbytnou pro výměnné studijní pobyty, dále na rozvoj dovedností potřebných pro
|
Předpoklady
|
Vstupní znalost jazyka na úrovni B1 podle Evropslého referenčního rámce pro jazyky
UHP/BAJZ1
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Ústní zkouška, Rozbor jazykového projevu studenta, Test
Zápočtový test, ústní zkouška, 70% docházka.
|
Doporučená literatura
|
-
Grice, T. Nursing, OUP 2007. Oxford, 2007.
-
Murphy, R. English Grammar in Use. CUP, 2001.
|