Vyučující
|
|
Obsah předmětu
|
1. Bolest - typy a intenzita 2. Vyrovnávání se s bolestí 3. Příznaky, diagnóza 4. Tísňová linka 5. Strava - nutriety 6. Dieta, Obezita, cukrovka 7. Poruchy příjmu potravy 8. Krev - složení, krevní skupiny 9. Rozbor krve, Oběhová soustava 10. Zápočet
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Aktivizující (simulace, hry, dramatizace), Práce s multimediálními zdroji (texty, internet, IT technologie), Blended learning
|
Výstupy z učení
|
Výuka je zaměřena na osvojení odborné slovní zásoby vztahující se ke studovanému oboru a na nácvik profesní komunikace.
Po ukončení studia předmětu bude student schopen pracovat s anglicky psanou literaturou svého oboru, tj. vyhledávat v ní odborné informace, zvládat komunikační situace, se kterými se bude setkávat během studia i v budoucí profesi, a prezentovat své odborné znalosti.
|
Předpoklady
|
nespecifikováno
UHP/DANZ1
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Ústní zkouška, Rozbor jazykového projevu studenta, Test
Písemný zápočet
|
Doporučená literatura
|
-
Bláha J. English for Health and Social Studies, Jihočeská univerzita, ZSF 2005.. JU, ZSF, 2005.
-
Grice, Tony. Nursing 1. OUP, 2007.
-
Grice, Tony. Nursing 2. OUP, 2008.
-
Murphy, R. English Grammar in Use. Cambridge, 1997.
|