Vyučující
|
-
Novotná Simona, Mgr. Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
1. Organization of kitchen and catering facilities, Hygienic principles 2. Czech and EU legislation. 3. Nutrition in general, fruits, vegetables, potatoes, mushrooms, eggs, milk, cereals, legumes, bread, bakery products, meat, fish, poultry, dough. 4. Preparation of simple diets - rational nutrition. Preparation of simple diets according to seasons, work with different type of food.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Demonstrace, Nácvik pohybových a pracovních dovedností
- Domácí příprava na výuku
- 30 hodin za semestr
- Účast na výuce
- 5 hodin za semestr
|
Výstupy z učení
|
Organization of kitchen and catering facilities, Hygienic principles. Czech and EU legislation.
The students - are able to plan diets, set norms for individual ingredients for given patient - client groups, including nutrient calculation, completely independently; - demonstrate practical knowledge of meal preparation; - have knowledge of nutrition branch, allowing erudite communication with hospitalized patients or clients in nutrition outpatients' departments.
|
Předpoklady
|
nespecifikováno
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Ústní zkouška, Analýza výkonů studenta, Systematické pozorování studenta
80 % participation in theoretical and practical lessons, compilation of simple menu - healthy nutrition; oral exam.
|
Doporučená literatura
|
-
Study materials from the lecturer.
|