Předmět: Technology of Food Preparing

» Seznam fakult » FZS » ULZ
Název předmětu Technology of Food Preparing
Kód předmětu ULZ/ETTP1
Organizační forma výuky Přednáška
Úroveň předmětu nespecifikována
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní a letní
Počet ECTS kreditů 3
Vyučovací jazyk angličtina
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Dostupnost předmětu Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
Vyučující
  • Novotná Simona, Mgr. Ing. Ph.D.
Obsah předmětu
1. Organization of kitchen and catering facilities, Hygienic principles 2. Czech and EU legislation. 3. Nutrition in general, fruits, vegetables, potatoes, mushrooms, eggs, milk, cereals, legumes, bread, bakery products, meat, fish, poultry, dough. 4. Preparation of simple diets - rational nutrition. Preparation of simple diets according to seasons, work with different type of food.

Studijní aktivity a metody výuky
Monologická (výklad, přednáška, instruktáž), Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Demonstrace, Nácvik pohybových a pracovních dovedností
  • Domácí příprava na výuku - 30 hodin za semestr
  • Účast na výuce - 5 hodin za semestr
Výstupy z učení
Organization of kitchen and catering facilities, Hygienic principles. Czech and EU legislation.
The students - are able to plan diets, set norms for individual ingredients for given patient - client groups, including nutrient calculation, completely independently; - demonstrate practical knowledge of meal preparation; - have knowledge of nutrition branch, allowing erudite communication with hospitalized patients or clients in nutrition outpatients' departments.
Předpoklady
nespecifikováno

Hodnoticí metody a kritéria
Ústní zkouška, Analýza výkonů studenta, Systematické pozorování studenta

80 % participation in theoretical and practical lessons, compilation of simple menu - healthy nutrition; oral exam.
Doporučená literatura
  • Study materials from the lecturer.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr