Předmět: Hygiena výživy - praxe

» Seznam fakult » FZS » ULZ
Název předmětu Hygiena výživy - praxe
Kód předmětu ULZ/QHVYP
Organizační forma výuky Praxe
Úroveň předmětu nespecifikována
Rok studia nespecifikován
Semestr Letní
Počet ECTS kreditů 3
Vyučovací jazyk čeština
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Beníšková Dagmar, MUDr.
  • Novotná Simona, Mgr. Ing. Ph.D.
Obsah předmětu
Cílem odborné praxe je seznámit studenty s problematikou odboru hygieny výživy krajských hygienických stanic. ? Studenti se seznámí s organizačním řádem KHS se zaměřením na odborné úseky a náplní odboru HV a PBU. ? Studenti se seznámí s platnou legislativou - hygiena výživy a hygiena PBU- národní i EU předpisy. ? Studenti pod vedením určeného pracovníka oddělení se seznámí s běžnou agendou prováděnou na oddělení a zúčastní se : ? přípravy kontrolního plánu, ? státního zdravotního dozoru, ? zápisu do "Protokolu o kontrolním zjištění", ? přípravy následných opatření - ukládání pokuty, ostatní opatření, ? seznámí se s přípravou správního řízení, ? spisové služby, tvorby spisů na oddělení. ? Studenti budou seznámeni i s prováděním preventivního hygienického dozoru - základy posuzování projektové dokumentace, stavební řízení, kolaudace

Studijní aktivity a metody výuky
Praktická výuka, Případová studie
Výstupy z učení
Cílem odborné praxe je seznámit studenty s problematikou odboru hygieny výživy krajských hygienických stanic. - Studenti se seznámí s organizačním řádem KHS se zaměřením na odborné úseky a náplní odboru HV a PBU. - Studenti se seznámí s platnou legislativou - hygiena výživy a hygiena PBU- národní i EU předpisy. - Studenti pod vedením určeného pracovníka oddělení se seznámí s běžnou agendou prováděnou na oddělení a zúčastní se : - přípravy kontrolního plánu, - státního zdravotního dozoru, - zápisu do "Protokolu o kontrolním zjištění", - přípravy následných opatření - ukládání pokuty, ostatní opatření, - seznámí se s přípravou správního řízení, - spisové služby, tvorby spisů na oddělení. - Studenti budou seznámeni i s prováděním preventivního hygienického dozoru - základy posuzování projektové dokumentace, stavební řízení, kolaudace

Předpoklady
nespecifikováno

Hodnoticí metody a kritéria
nespecifikováno
Praxe, logbook
Doporučená literatura
  • Hygiena: časopis pro ochranu a podporu zdraví.
  • ZOBAČOVÁ, Hana. Hygiena: jak na to?.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr