Předmět: Využití informační technologie při přípravě dietních pokrmů

» Seznam fakult » FZS » ULZ
Název předmětu Využití informační technologie při přípravě dietních pokrmů
Kód předmětu ULZ/TITDP
Organizační forma výuky Cvičení
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 1
Vyučovací jazyk čeština
Statut předmětu Volitelný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Pavlík Pavel, PhDr. Ph.D.
Obsah předmětu
Cvičení: 1. (1 hod.) Úvod do zdravotnické informatiky. 2. (1 hod.) Zdravotnické informační systémy (moduly a jejich vazby, číselníky) 3. (1 hod.) Nutriční informace na internetu 4. (1 hod.) Specializované nutriční aplikace (online, pro mobilní telefony) 5. (1 hod.) MO Excel: výpočty a tabulky z dat nutričních hodnot 6. (1 hod.) MO Excel: grafy a podmíněné formátování 7. (2hod.) MO Word: zpracování dat do seznamů, tabulek, zásady formální úpravy dokumentů

Studijní aktivity a metody výuky
nespecifikováno
Výstupy z učení
Cílem předmětu je seznámit studenty s využitím informačních technologií v oblasti nutriční terapie.
Student získá konkrétní informace, týkající se využití informačních tchnologií z oblasti nutriční technologie. (Nutrisevis Profi)
Předpoklady
nespecifikováno

Hodnoticí metody a kritéria
nespecifikováno
aktivní účast studenta (90% docházka), vypracování zápočtové práce
Doporučená literatura
  • Pecinovský, J., Pecinovský R. Office 2016. Průvodce uživatele. Praha: Grada, 2016. ISBN 978-80-247-5691-2.
  • ŽITNIAK, J. Microsoft Office 2016: Podrobná uživatelská příručka. Brno: Computer Press, 2017. ISBN 978-80-251-4891-4.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr