Předmět: Nutriční terminologie

» Seznam fakult » FZS » ULZ
Název předmětu Nutriční terminologie
Kód předmětu ULZ/TNUTE
Organizační forma výuky Přednáška
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 2
Vyučovací jazyk čeština
Statut předmětu Povinný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Pechan Lýdie, MUDr. Ph.D.
Obsah předmětu
1. Lékařská terminologie trávicího traktu 2. Terminologie nutriční legislativy 3. Terminologie nutriční legislativy 4. Terminologie základů epidemiologie 5. Terminologie kvantity příjmu nutrietů (UL, ADI, RDI atd.) 6. Terminologie kvantity příjmu nutrietů (UL, ADI, RDI atd.) 7. Terminologie související s prevencí a chorobami

Studijní aktivity a metody výuky
nespecifikováno
Výstupy z učení
Cílem je seznámit studenty s odbornou terminologií, která bude používána v dalších studijních předmětech a je používána v odborné literatuře. Zprostředkovat správné porozumění, osvojení odborné terminologie, neboť studium je určeno nejen pro studenty zdravotnických škol.
Student získá přehled s použivaním terminologie v obalsti nutrice. Tyto znalosti využije v budoucí profesi.
Předpoklady
nespecifikováno

Hodnoticí metody a kritéria
nespecifikováno
Požavavky na udělení kolokvia: test, kolokvium
Doporučená literatura
  • Kábrt, Jan; Valach, Vladislav. Stručný lékařský slovník. 5. uprav. vyd. Praha : Avicenum, 1979.
  • Pánek, Jan; Pokorný, Jan,; Dostálová, Jana,; Kohout, Pavel. Základy výživy. Vydání první. Praha : Svoboda Servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5.
  • Provazník, Kamil. Manuál prevence v lékařské praxi. Díl I.-V., souborné vydání. 1. vyd. Praha : Fortuna, 1998. ISBN 80-7071-080-2.
  • Trojan, Stanislav. Lékařská fyziologie. 4. přeprac. a dopl. vyd. Praha : Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0512-5.
  • Velíšek, Jan. Chemie potravin. 1. 2. uprav. vyd. Tábor : OSSIS, 2002. ISBN 80-86659-00-3.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr