Vyučující
|
-
Pechan Lýdie, MUDr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
1. Lékařská terminologie trávicího traktu 2. Terminologie nutriční legislativy 3. Terminologie nutriční legislativy 4. Terminologie základů epidemiologie 5. Terminologie kvantity příjmu nutrietů (UL, ADI, RDI atd.) 6. Terminologie kvantity příjmu nutrietů (UL, ADI, RDI atd.) 7. Terminologie související s prevencí a chorobami
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
nespecifikováno
|
Výstupy z učení
|
Cílem je seznámit studenty s odbornou terminologií, která bude používána v dalších studijních předmětech a je používána v odborné literatuře. Zprostředkovat správné porozumění, osvojení odborné terminologie, neboť studium je určeno nejen pro studenty zdravotnických škol.
Student získá přehled s použivaním terminologie v obalsti nutrice. Tyto znalosti využije v budoucí profesi.
|
Předpoklady
|
nespecifikováno
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
nespecifikováno
Požavavky na udělení kolokvia: test, kolokvium
|
Doporučená literatura
|
-
Kábrt, Jan; Valach, Vladislav. Stručný lékařský slovník. 5. uprav. vyd. Praha : Avicenum, 1979.
-
Pánek, Jan; Pokorný, Jan,; Dostálová, Jana,; Kohout, Pavel. Základy výživy. Vydání první. Praha : Svoboda Servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5.
-
Provazník, Kamil. Manuál prevence v lékařské praxi. Díl I.-V., souborné vydání. 1. vyd. Praha : Fortuna, 1998. ISBN 80-7071-080-2.
-
Trojan, Stanislav. Lékařská fyziologie. 4. přeprac. a dopl. vyd. Praha : Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0512-5.
-
Velíšek, Jan. Chemie potravin. 1. 2. uprav. vyd. Tábor : OSSIS, 2002. ISBN 80-86659-00-3.
|