Fakulta
|
Fakulta zemědělská a technologická (FZE)
|
Studijní program
|
Chemie (P1407)
|
Studijní obor / Specializace
|
Zemědělská chemie
(4106V017/10 - 1)
|
Stupeň získané kvalifikace
|
Doktorský
|
Forma studia
|
Kombinovaná
|
Standardní doba studia
|
4 roky
|
Počet ECTS kreditů
|
Nejedná se o kreditní systém studia
|
Udělovaná kvalifikace
|
Doktor (8)
|
Přístup k dalšímu studiu
|
Doktorský titul je nejvyšším dosažitelným stupněm vzdělání v českém školském systému.
|
Způsob ukončení
|
Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce.
|
Studijní a zkušební řád
|
URL
|
Fakultní koordinátor
|
Káplová Lucie, Mgr.
|
E-mail: kaplova@fzt.jcu.cz
|
Telefon: +420 389 032 638
|
Fax:
|
|
Klíčové studijní výstupy
|
DSO Zemědělská chemie je zaměřen na poskytnutí uceleného vzdělání, které se soustřeďuje zejména na vysoce aktuální témata z oblasti zemědělské chemie, potravinářství a kontroly kvality zemědělských produktů. Důraz je kladen na další rozvoj a odbornou průpravu v oblasti kritického uvažování, schopnosti samostatně a komplexně analyzovat odborné informace, navrhnout a realizovat experimentální a teoretické práce, jakož i získané výsledky adekvátně vyhodnotit a publikovat.
|
Specifické požadavky pro přijetí
|
nespecifikováno
|
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání
|
nespecifikováno
|
Kvalifikační požadavky a předpisy
|
Podmínkou pro přijetí ke studiu je úspěšné absolvování magisterského studijního programu, odpovídající úroveň znalostí z odborných předmětů a anglického jazyka.
|
Profil programu
|
Akademický
|
Podmínky pokračování studia
|
nespecifikováno
|
Profesní profily absolventů s příklady
|
Absolvent je připraven pro vysoce kvalifikované pozice v potravinářských a biotechnologických provozech i pro vědeckou práci se zaměřením na zemědělskou chemii a analýzu zemědělských produktů. Primární uplatnění absolventů je na akademických pracovištích a ve vědecko-výzkumných ústavech nejenom základního, ale též aplikovaného zemědělského výzkumu, na šlechtitelských pracovištích, v potravinářských, farmaceutických či ve specializovaných klinických laboratořích popř. ve státní správě či v kontrolní a poradenské sféře. Na úrovni vyššího řídícího managementu se absolvent uplatní v oboru zpracování a hodnocení jakosti potravin včetně obchodu s potravinami a potravinářskými surovinami.
|
Garant oboru / specializace
|
Kubec Roman, prof. Ing. Ph.D.
|