Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta zemědělská a technologická (FZE)
Studijní program Chemie (P1407)
Studijní obor / Specializace Zemědělská chemie (4106V017/10 - 1)
Stupeň získané kvalifikace Doktorský
Forma studia Kombinovaná
Standardní doba studia 4 roky
Počet ECTS kreditů Nejedná se o kreditní systém studia
Udělovaná kvalifikace Doktor (8)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský titul je nejvyšším dosažitelným stupněm vzdělání v českém školském systému.  
Způsob ukončení Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce.
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor
Káplová Lucie, Mgr.
E-mail: kaplova@fzt.jcu.cz
Telefon: +420 389 032 638
Fax:
Klíčové studijní výstupy DSO Zemědělská chemie je zaměřen na poskytnutí uceleného vzdělání, které se soustřeďuje zejména na vysoce aktuální témata z oblasti zemědělské chemie, potravinářství a kontroly kvality zemědělských produktů. Důraz je kladen na další rozvoj a odbornou průpravu v oblasti kritického uvažování, schopnosti samostatně a komplexně analyzovat odborné informace, navrhnout a realizovat experimentální a teoretické práce, jakož i získané výsledky adekvátně vyhodnotit a publikovat.
Specifické požadavky pro přijetí nespecifikováno
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání nespecifikováno
Kvalifikační požadavky a předpisy Podmínkou pro přijetí ke studiu je úspěšné absolvování magisterského studijního programu, odpovídající úroveň znalostí z odborných předmětů a anglického jazyka.
Profil programu Akademický
Podmínky pokračování studia nespecifikováno
Profesní profily absolventů s příklady Absolvent je připraven pro vysoce kvalifikované pozice v potravinářských a biotechnologických provozech i pro vědeckou práci se zaměřením na zemědělskou chemii a analýzu zemědělských produktů. Primární uplatnění absolventů je na akademických pracovištích a ve vědecko-výzkumných ústavech nejenom základního, ale též aplikovaného zemědělského výzkumu, na šlechtitelských pracovištích, v potravinářských, farmaceutických či ve specializovaných klinických laboratořích popř. ve státní správě či v kontrolní a poradenské sféře. Na úrovni vyššího řídícího managementu se absolvent uplatní v oboru zpracování a hodnocení jakosti potravin včetně obchodu s potravinami a potravinářskými surovinami.
Garant oboru / specializace Kubec Roman, prof. Ing. Ph.D.
Statut Doporučený ročník Doporučený semestr Kód předmětu Název předmětu (* Státnice) Vyučovací jazyk Počet ECTS kreditů Dostupnost předmětu
A Povinný - - FZE/VS3 Vědecký seminář III čeština 0  
A Povinný - - FZE/VS1 Vědecký seminář I čeština 0  
A Povinný - - FZE/PIZ Publikace v časopise s IF čeština 0  
A Povinný - - FZE/VS4 Vědecký seminář IV čeština 0  
A Povinný - - FZE/ZS Zahraniční stáž čeština 0  
A Povinný - - FZE/VS2 Vědecký seminář II čeština 0  
A Povinný - - KAES/AJ-D Anglický jazyk pro doktorandy angličtina 0  
B Povinně volitelný - - KCH/HB Hydrobiologie čeština 0  
B Povinně volitelný - - KCH/CHZP Chemie životního prostředí čeština 0  
B Povinně volitelný - - KCH/BCH Biochemie čeština 0  
B Povinně volitelný - - KZVE/FYHZ Fyziologie hospodářských zvířat čeština 0  
B Povinně volitelný - - KBD/FR Fyziologie rostlin pro DSP čeština 0  
B Povinně volitelný - - KCH/CHPL Chemie přírodních látek čeština 0  
B Povinně volitelný - - KCH/MA Monitorovací analytika čeština 0  
B Povinně volitelný - - KCH/EBC Ekotoxikologie a biogeochemické cykly čeština 0  
B Povinně volitelný - - KCH/SMA Speciální metody analytické čeština 0  
B Povinně volitelný - - KCH/HCH Hydrochemie čeština 0