| Fakulta | Zdravotně sociální fakulta (FZS) | ||||
|---|---|---|---|---|---|
| Studijní program | Nutriční terapie (B0915P360014) | ||||
| Studijní obor / Specializace | Nutriční terapie (B0915P360014/0 - 1) | ||||
| Stupeň získané kvalifikace | Bakalářský | ||||
| Forma studia | Prezenční | ||||
| Standardní doba studia | 3 roky | ||||
| Počet ECTS kreditů | 180 | ||||
| Udělovaná kvalifikace | Bakalář (0) | ||||
| Přístup k dalšímu studiu | Magisterský studijní program | ||||
| Způsob ukončení | |||||
| Studijní a zkušební řád | URL | ||||
| Fakultní koordinátor |
|
||||
| Klíčové studijní výstupy | Cíle | ||||
| Specifické požadavky pro přijetí | nespecifikováno | ||||
| Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání | nespecifikováno | ||||
| Kvalifikační požadavky a předpisy | nespecifikováno | ||||
| Profil programu | nespecifikováno | ||||
| Podmínky pokračování studia | nespecifikováno | ||||
| Profesní profily absolventů s příklady | nespecifikováno | ||||
| Garant oboru / specializace | Kohout Pavel, doc. MUDr. Ph.D. |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ULZ/TÚDST | Úvod do studia | 1 | Zp | 0S+0S+14S | 1 | Zimní | |
| UFM/TANAT | Anatomie | 3 | Zk+ | 28S+14S+0S | 1 | Zimní | |
| UHP/TMZS1 | Manag. ve zdrav. a sociálních službách 1 | 2 | Zk | 28S+0S+0S | 1 | Zimní | |
| UHP/TTETK | Etika | 1 | Ko+ | 7S+0S+7S | 1 | Zimní | |
| ULZ/TNPTR | Nauka o potravinách | 3 | Zk | 28S+0S+0S | 1 | Zimní | |
| UOP/TKMNK | Komunikace | 1 | Zp | 0S+14S+0S | 1 | Zimní | |
| UFM/TFYVM | Fyziologie,fyziolog.výživy,metabolismus | 4 | Zk+ | 28S+14S+0S | 1 | Zimní | |
| ULZ/TCHEB | Chemie, biochemie | 4 | Zk+ | 28S+14S+0S | 1 | Zimní | |
| UHP/TLATI | Latina | 2 | Zk+ | 0S+28S+0S | 1 | Zimní | |
| ULZ/TNUTE | Nutriční terminologie | 2 | Ko | 14S+0S+0S | 1 | Zimní | |
| ULZ/TZIS1 | Zdravotnická informatika a statistika 1 | 1 | Zp | 0S+14S+0S | 1 | Zimní | |
| UOP/TOSPP | Ošetřovatelství-první pomoc | 1 | Zp | 0S+14S+0S | 1 | Zimní | |
| UOP/TZOŠT | Základy ošetřovatelství | 2 | Zk+ | 20S+20S+0S | 1 | Letní | |
| UFM/TPPTF | Patologie a patofyziologie | 5 | Zk+ | 30S+0S+0S | 1 | Letní | |
| ULZ/TODP1 | Odborná praxe 1 | 5 | Zp | 0S+0S+240S | 1 | Letní | |
| ULZ/TPŘP1 | Technologie přípravy pokrmů 1 | 4 | Zp | 30S+40S+0S | 1 | Letní | |
| UHP/TZSP1 | Zdravotnická a sociální psychologie 1 | 2 | Zk+ | 10S+0S+10S | 1 | Letní | |
| USV/TPEDG | Pedagogika | 1 | Ko | 10S+0S+0S | 1 | Letní | |
| ULZ/TPRI1 | Odborná praxe individuální 1 | 3 | Zp | 0S+0S+280S | 1 | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ULZ/TÚPV1 | Úvod do problematiky výživy ke zdraví 1 | 3 | Zp | 10S+0S+10S | 2 | Zimní | |
| UFM/TVLGI | Vnitř.lék.,geriatrie,inf.onemocnění GIT | 2 | Zk+ | 20S+0S+7S | 2 | Zimní | |
| ULZ/TMEH1 | Mikrobiol.,Epidem.inf.onem. a Hygiena 1 | 2 | Zk+ | 20S+0S+0S | 2 | Zimní | |
| UHP/TMTVZ | Metodologie vědeckého výzkumu | 2 | Zk | 10S+0S+10S | 2 | Zimní | |
| UFM/TCHRG | Chirurgie | 2 | Zk+ | 10S+0S+3S | 2 | Zimní | |
| UHP/TZSP2 | Zdravotnická a sociální psychologie 2 | 1 | Ko+ | 10S+0S+0S | 2 | Zimní | |
| ULZ/TVŽPR | Výživové poradenství | 3 | Ko | 10S+0S+20S | 2 | Zimní | |
| UFM/TFRMG | Farmakologie | 1 | Ko | 10S+0S+0S | 2 | Zimní | |
| ULZ/TPŘP2 | Technologie přípravy pokrmů 2 | 6 | Zk+ | 20S+50S+0S | 2 | Zimní | |
| ULZ/TODP2 | Odborná praxe 2 | 4 | Zp | 0S+0S+240S | 2 | Zimní | |
| ULZ/TLKTX | Lékařská toxikologie | 1 | Zp | 10S+0S+0S | 2 | Zimní | |
| UFM/TGRNT | Gerontologie | 1 | Zp | 10S+0S+10S | 2 | Letní | |
| ULZ/TVRSO | Výživa různých skupin obyvatelstva | 3 | Zk+ | 20S+0S+0S | 2 | Letní | |
| UOP/TVCHZ | Výchova ke zdraví | 2 | Zp | 0S+0S+20S | 2 | Letní | |
| UFM/TGYNG | Gynekologie | 1 | Ko+ | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
| UFM/TPVIC | Pediatrie a vybrané infekční choroby | 2 | Zk+ | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
| USV/TZKSC | Základy sociologie | 1 | Zp | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
| ULZ/TEPDC | Epidemiologie civilizačních onemocnění | 1 | Ko | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
| ULZ/TTŘPR | Tvorba a řízení zdravotnických programů | 2 | Zk+ | 10S+0S+10S | 2 | Letní | |
| ULZ/TODP3 | Odborná praxe 3 | 4 | Zp | 0S+0S+240S | 2 | Letní | |
| ULZ/TPRI2 | Odborná praxe individuální 2 | 7 | Zp | 0S+0S+320S | 2 | Letní | |
| ULZ/TMEH2 | Mikrobiol.,Epidem.inf.onem. a Hygiena 2 | 1 | Zp | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
| ULZ/TÚPV2 | Úvod do problematiky výživy ke zdraví 2 | 3 | Zk+ | 10S+0S+10S | 2 | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ULZ/TNTEP | Nutriční epidemiologie | 3 | Zk+ | 16S+0S+16S | 3 | Zimní | |
| ULZ/TSBP1 | Seminář k bakalářské práci 1 | 2 | Zp | 8S+0S+8S | 3 | Zimní | |
| UFM/TPSTR | Psychiatrie | 1 | Zp | 4S+0S+0S | 3 | Zimní | |
| ULZ/TKVPS | Zajišť.kval. potrav. a stravy nemocných | 2 | Zk+ | 8S+16S+0S | 3 | Zimní | |
| ULZ/TPKRN | Nutriční podpora kriticky nemocných | 3 | Zk+ | 24S+0S+8S | 3 | Zimní | |
| ULZ/TKMHG | Komunitní hygiena | 1 | Ko | 8S+0S+0S | 3 | Zimní | |
| ULZ/TKDT1 | Klinická dietologie 1 | 5 | Zp | 24S+16S+0S | 3 | Zimní | |
| ULZ/TKBP1 | Konzultace k bakalářské práci 1 | 3 | Zp | 0S+0S+5S | 3 | Zimní | |
| ULZ/TODP4 | Odborná praxe 4 | 6 | Zp | 0S+0S+240S | 3 | Zimní | |
| UOP/TKMPE | Komunitní péče | 1 | Zp | 8S+0S+8S | 3 | Letní | |
| UHP/TMZS2 | Manag. ve zdrav. a sociálních službách 2 | 1 | Zp | 4S+0S+4S | 3 | Letní | |
| ULZ/TZIS2 | Zdravotnická informatika a statistika 2 | 1 | Ko+ | 8S+0S+8S | 3 | Letní | |
| ULZ/TODP5 | Odborná praxe 5 | 12 | Zk+ | 0S+0S+240S | 3 | Letní | |
| ULZ/TKDT2 | Klinická dietologie 2 | 6 | Zk+ | 32S+32S+0S | 3 | Letní | |
| UHP/TZPLG | Zdravotnické právo a legislativa | 1 | Ko | 16S+0S+0S | 3 | Letní | |
| ULZ/TSBP2 | Seminář k bakalářské práci 2 | 2 | Zp | 8S+0S+8S | 3 | Letní | |
| ULZ/TKBP2 | Konzultace k bakalářské práci 2 | 3 | Zp | 0S+0S+5S | 3 | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| UHP/TNJZ1 | Německý jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+0S+28S | 1 | Zimní | |
| UHP/TAJZ1 | Anglický jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+0S+28S | 1 | Zimní | |
| UHP/TNJZ2 | Německý jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+0S+28S | 1 | Letní | |
| UHP/TAJZ2 | Anglický jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+0S+28S | 1 | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ULZ/TPNTO | Prevence a nutriční terapie osteoporózy | 3 | Zk | 20S+0S+0S | 2 | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| UFM/TVDDO | Význam vitam. D v prev. d.ost. a op. inf | 3 | Zk | 20S+0S+0S | 2 | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ULZ/TNPMS | Nutrič.prev. a terapie metabol.syndromu | 3 | Zk | 16S+0S+0S | 3 | Zimní | |
| UOP/TPTMD | Porucha tukového metabolismu dospělých | 3 | Zk | 16S+0S+0S | 3 | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| UFM/TPTOB | Nutr.prev. a terap.obezity v dětsk. věku | 3 | Zk | 16S+0S+0S | 3 | Zimní | |
| UFM/TMTKS | Elektrol. a miner. met. ve zdraví a nem. | 3 | Zk | 16S+0S+0S | 3 | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| UHP/SPJZ1 | Španělský jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+28S+0S | - | Zimní | |
| UHP/SPJZ2 | Španělský jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+28S+0S | - | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| UOP/TIPNP | Interakt.procesy v nutričním poradenství | 1 | Zp | 0S+10S+0S | 2 | - | |
| UHP/TBIET | Bioetika | 1 | Zp | 10S+0S+0S | 2 | Zimní | |
| ULZ/TSPVŽ | Sportovní výživa | 1 | Zp | 0S+0S+20S | 2 | Letní | |
| UHP/SPJZ1 | Španělský jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+28S+0S | - | Zimní | |
| UHP/SPJZ2 | Španělský jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+28S+0S | - | Letní |
| Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ULZ/TITDP | Využ. infor.techn. při přípr.diet.pokrmů | 1 | Zp | 0S+8S+0S | 3 | Zimní | |
| ULZ/TPŘPT | Poruchy příjmu potravy | 1 | Zp | 8S+0S+0S | 3 | Zimní | |
| UHP/SPJZ1 | Španělský jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+28S+0S | - | Zimní | |
| UHP/SPJZ2 | Španělský jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+28S+0S | - | Letní |