Fakulta | Zdravotně sociální fakulta (FZS) | ||||
---|---|---|---|---|---|
Studijní program | Nutriční terapie (B0915P360014) | ||||
Studijní obor / Specializace | Nutriční terapie (B0915P360014/0 - 1) | ||||
Stupeň získané kvalifikace | Bakalářský | ||||
Forma studia | Prezenční | ||||
Standardní doba studia | 3 roky | ||||
Počet ECTS kreditů | 180 | ||||
Udělovaná kvalifikace | Bakalář (0) | ||||
Přístup k dalšímu studiu | Magisterský studijní program | ||||
Způsob ukončení | |||||
Studijní a zkušební řád | URL | ||||
Fakultní koordinátor |
|
||||
Klíčové studijní výstupy | Cíle | ||||
Specifické požadavky pro přijetí | nespecifikováno | ||||
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání | nespecifikováno | ||||
Kvalifikační požadavky a předpisy | nespecifikováno | ||||
Profil programu | nespecifikováno | ||||
Podmínky pokračování studia | nespecifikováno | ||||
Profesní profily absolventů s příklady | nespecifikováno | ||||
Garant oboru / specializace | Kohout Pavel, doc. MUDr. Ph.D. |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ULZ/TÚDST | Úvod do studia | 1 | Zp | 0S+0S+14S | 1 | Zimní | |
UFM/TANAT | Anatomie | 3 | Zk+ | 28S+14S+0S | 1 | Zimní | |
UHP/TMZS1 | Manag. ve zdrav. a sociálních službách 1 | 2 | Zk | 28S+0S+0S | 1 | Zimní | |
UHP/TTETK | Etika | 1 | Ko+ | 7S+0S+7S | 1 | Zimní | |
ULZ/TNPTR | Nauka o potravinách | 3 | Zk | 28S+0S+0S | 1 | Zimní | |
UOP/TKMNK | Komunikace | 1 | Zp | 0S+14S+0S | 1 | Zimní | |
UFM/TFYVM | Fyziologie,fyziolog.výživy,metabolismus | 4 | Zk+ | 28S+14S+0S | 1 | Zimní | |
ULZ/TCHEB | Chemie, biochemie | 4 | Zk+ | 28S+14S+0S | 1 | Zimní | |
UHP/TLATI | Latina | 2 | Zk+ | 0S+28S+0S | 1 | Zimní | |
ULZ/TNUTE | Nutriční terminologie | 2 | Ko | 14S+0S+0S | 1 | Zimní | |
ULZ/TZIS1 | Zdravotnická informatika a statistika 1 | 1 | Zp | 0S+14S+0S | 1 | Zimní | |
UOP/TOSPP | Ošetřovatelství-první pomoc | 1 | Zp | 0S+14S+0S | 1 | Zimní | |
UOP/TZOŠT | Základy ošetřovatelství | 2 | Zk+ | 20S+20S+0S | 1 | Letní | |
UFM/TPPTF | Patologie a patofyziologie | 5 | Zk+ | 30S+0S+0S | 1 | Letní | |
ULZ/TODP1 | Odborná praxe 1 | 5 | Zp | 0S+0S+240S | 1 | Letní | |
ULZ/TPŘP1 | Technologie přípravy pokrmů 1 | 4 | Zp | 30S+40S+0S | 1 | Letní | |
UHP/TZSP1 | Zdravotnická a sociální psychologie 1 | 2 | Zk+ | 10S+0S+10S | 1 | Letní | |
USV/TPEDG | Pedagogika | 1 | Ko | 10S+0S+0S | 1 | Letní | |
ULZ/TPRI1 | Odborná praxe individuální 1 | 3 | Zp | 0S+0S+280S | 1 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ULZ/TÚPV1 | Úvod do problematiky výživy ke zdraví 1 | 3 | Zp | 10S+0S+10S | 2 | Zimní | |
UFM/TVLGI | Vnitř.lék.,geriatrie,inf.onemocnění GIT | 2 | Zk+ | 20S+0S+7S | 2 | Zimní | |
ULZ/TMEH1 | Mikrobiol.,Epidem.inf.onem. a Hygiena 1 | 2 | Zk+ | 20S+0S+0S | 2 | Zimní | |
UHP/TMTVZ | Metodologie vědeckého výzkumu | 2 | Zk | 10S+0S+10S | 2 | Zimní | |
UFM/TCHRG | Chirurgie | 2 | Zk+ | 10S+0S+3S | 2 | Zimní | |
UHP/TZSP2 | Zdravotnická a sociální psychologie 2 | 1 | Ko+ | 10S+0S+0S | 2 | Zimní | |
ULZ/TVŽPR | Výživové poradenství | 3 | Ko | 10S+0S+20S | 2 | Zimní | |
UFM/TFRMG | Farmakologie | 1 | Ko | 10S+0S+0S | 2 | Zimní | |
ULZ/TPŘP2 | Technologie přípravy pokrmů 2 | 6 | Zk+ | 20S+50S+0S | 2 | Zimní | |
ULZ/TODP2 | Odborná praxe 2 | 4 | Zp | 0S+0S+240S | 2 | Zimní | |
ULZ/TLKTX | Lékařská toxikologie | 1 | Zp | 10S+0S+0S | 2 | Zimní | |
UFM/TGRNT | Gerontologie | 1 | Zp | 10S+0S+10S | 2 | Letní | |
ULZ/TVRSO | Výživa různých skupin obyvatelstva | 3 | Zk+ | 20S+0S+0S | 2 | Letní | |
UOP/TVCHZ | Výchova ke zdraví | 2 | Zp | 0S+0S+20S | 2 | Letní | |
UFM/TGYNG | Gynekologie | 1 | Ko+ | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
UFM/TPVIC | Pediatrie a vybrané infekční choroby | 2 | Zk+ | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
USV/TZKSC | Základy sociologie | 1 | Zp | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
ULZ/TEPDC | Epidemiologie civilizačních onemocnění | 1 | Ko | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
ULZ/TTŘPR | Tvorba a řízení zdravotnických programů | 2 | Zk+ | 10S+0S+10S | 2 | Letní | |
ULZ/TODP3 | Odborná praxe 3 | 4 | Zp | 0S+0S+240S | 2 | Letní | |
ULZ/TPRI2 | Odborná praxe individuální 2 | 7 | Zp | 0S+0S+320S | 2 | Letní | |
ULZ/TMEH2 | Mikrobiol.,Epidem.inf.onem. a Hygiena 2 | 1 | Zp | 10S+0S+0S | 2 | Letní | |
ULZ/TÚPV2 | Úvod do problematiky výživy ke zdraví 2 | 3 | Zk+ | 10S+0S+10S | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ULZ/TNTEP | Nutriční epidemiologie | 3 | Zk+ | 16S+0S+16S | 3 | Zimní | |
ULZ/TSBP1 | Seminář k bakalářské práci 1 | 2 | Zp | 8S+0S+8S | 3 | Zimní | |
UFM/TPSTR | Psychiatrie | 1 | Zp | 4S+0S+0S | 3 | Zimní | |
ULZ/TKVPS | Zajišť.kval. potrav. a stravy nemocných | 2 | Zk+ | 8S+16S+0S | 3 | Zimní | |
ULZ/TPKRN | Nutriční podpora kriticky nemocných | 3 | Zk+ | 24S+0S+8S | 3 | Zimní | |
ULZ/TKMHG | Komunitní hygiena | 1 | Ko | 8S+0S+0S | 3 | Zimní | |
ULZ/TKDT1 | Klinická dietologie 1 | 5 | Zp | 24S+16S+0S | 3 | Zimní | |
ULZ/TKBP1 | Konzultace k bakalářské práci 1 | 3 | Zp | 0S+0S+5S | 3 | Zimní | |
ULZ/TODP4 | Odborná praxe 4 | 6 | Zp | 0S+0S+240S | 3 | Zimní | |
UOP/TKMPE | Komunitní péče | 1 | Zp | 8S+0S+8S | 3 | Letní | |
UHP/TMZS2 | Manag. ve zdrav. a sociálních službách 2 | 1 | Zp | 4S+0S+4S | 3 | Letní | |
ULZ/TZIS2 | Zdravotnická informatika a statistika 2 | 1 | Ko+ | 8S+0S+8S | 3 | Letní | |
ULZ/TODP5 | Odborná praxe 5 | 12 | Zk+ | 0S+0S+240S | 3 | Letní | |
ULZ/TKDT2 | Klinická dietologie 2 | 6 | Zk+ | 32S+32S+0S | 3 | Letní | |
UHP/TZPLG | Zdravotnické právo a legislativa | 1 | Ko | 16S+0S+0S | 3 | Letní | |
ULZ/TSBP2 | Seminář k bakalářské práci 2 | 2 | Zp | 8S+0S+8S | 3 | Letní | |
ULZ/TKBP2 | Konzultace k bakalářské práci 2 | 3 | Zp | 0S+0S+5S | 3 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
UHP/TNJZ1 | Německý jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+0S+28S | 1 | Zimní | |
UHP/TAJZ1 | Anglický jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+0S+28S | 1 | Zimní | |
UHP/TNJZ2 | Německý jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+0S+28S | 1 | Letní | |
UHP/TAJZ2 | Anglický jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+0S+28S | 1 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ULZ/TPNTO | Prevence a nutriční terapie osteoporózy | 3 | Zk | 20S+0S+0S | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
UFM/TVDDO | Význam vitam. D v prev. d.ost. a op. inf | 3 | Zk | 20S+0S+0S | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ULZ/TNPMS | Nutrič.prev. a terapie metabol.syndromu | 3 | Zk | 16S+0S+0S | 3 | Zimní | |
UOP/TPTMD | Porucha tukového metabolismu dospělých | 3 | Zk | 16S+0S+0S | 3 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
UFM/TPTOB | Nutr.prev. a terap.obezity v dětsk. věku | 3 | Zk | 16S+0S+0S | 3 | Zimní | |
UFM/TMTKS | Elektrol. a miner. met. ve zdraví a nem. | 3 | Zk | 16S+0S+0S | 3 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
UHP/SPJZ1 | Španělský jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+28S+0S | - | Zimní | |
UHP/SPJZ2 | Španělský jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+28S+0S | - | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
UOP/TIPNP | Interakt.procesy v nutričním poradenství | 1 | Zp | 0S+10S+0S | 2 | - | |
UHP/TBIET | Bioetika | 1 | Zp | 10S+0S+0S | 2 | Zimní | |
ULZ/TSPVŽ | Sportovní výživa | 1 | Zp | 0S+0S+20S | 2 | Letní | |
UHP/SPJZ1 | Španělský jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+28S+0S | - | Zimní | |
UHP/SPJZ2 | Španělský jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+28S+0S | - | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
ULZ/TITDP | Využ. infor.techn. při přípr.diet.pokrmů | 1 | Zp | 0S+8S+0S | 3 | Zimní | |
ULZ/TPŘPT | Poruchy příjmu potravy | 1 | Zp | 8S+0S+0S | 3 | Zimní | |
UHP/SPJZ1 | Španělský jazyk 1 | 2 | Zp | 0S+28S+0S | - | Zimní | |
UHP/SPJZ2 | Španělský jazyk 2 | 2 | Zk+ | 0S+28S+0S | - | Letní |