| 
        Fakulta
     | 
    
        Fakulta rybářství a ochrany vod (FRO)
     | 
    | 
        Studijní program
     | 
    
        Rybářství a ochrana vod (N0831A370004)
     | 
    | 
        Studijní obor / Specializace
     | 
    
        Rybářství a ochrana vod
         (N0831A370004/0 - 2023)
     | 
    | 
        Stupeň získané kvalifikace
     | 
    
        Navazující
     | 
    | 
        Forma studia
     | 
    
        Prezenční
     | 
    | 
        Standardní doba studia
     | 
    
        2 roky
     | 
    | 
        Počet ECTS kreditů
     | 
    
        
        120
        
     | 
    | 
        Udělovaná kvalifikace
     | 
    
        Inženýr (2)
     | 
    | 
        Přístup k dalšímu studiu
     | 
    
        
            
            
                Doktorský studijní program
            
            
            
        
         
        
     | 
    | 
        Způsob ukončení
     | 
    
        
        Státní závěrečná
        
     | 
    | 
        Studijní a zkušební řád
     | 
    
        
            
                URL
            
            
        
     | 
    | 
        Fakultní koordinátor
     | 
    
        
            
                
                    
                        | 
                            Kačerová Lucie, Bc.
                         | 
                     
                    
                        | 
                            E-mail: lkacerova@frov.jcu.cz
                         | 
                     
                    
                        | 
                            Telefon: +420387774636
                         | 
                     
                    
                        | 
                            Fax: +420387774634
                         | 
                     
                 
            
            
        
     | 
    | 
        Klíčové studijní výstupy
     | 
    
        Cíle studia studijního programu Rybářství a ochrana vod je možno shrnout do následujících bodů: 1) Propojit z dnešního pohledu neoddělitelnou problematiku udržitelného využívání vod pro produkci kvalitní rybí suroviny a pro další lidské potřeby a vlastní ochranu vody pro další generace, pro zachování biodiverzity a života. 2) Produkovat odborníky schopné širšího uplatnění na úrovních vyššího řízení nejen v rybářské sféře, ale i v těch odvětvích průmyslu, kde se užívá voda jako nezbytná surovina či technologický prvek, stejně jako v institucích zodpovědných za naplňování, dodržování a vylepšování legislativy týkajících se ochrany vod a životního prostředí. 3) Zajistit rychlý přenos poznatků z rozsáhlé vědecké a další tvůrčí činnosti pracovníků fakulty do praxe prostřednictvím vzdělávání budoucích odborníků, kteří si budou při využívání vod vědomi nutnosti její ochrany a na druhou stranu odborníků z oblasti výkonných a kontrolních orgánů ochrany vod a životního prostřední, kteří budou chápat souvislosti mezi využívám krajiny a jeho dopady na kvalitu vod a budou se schopni objektivně rozhodovat při vydávání různých rozhodnutí a doporučení.
     | 
    | 
        Specifické požadavky pro přijetí
     | 
    
        Absolvování příslušného Bc. oboru
     | 
    | 
        Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání
     | 
    
        
        Občané ČR musí doložit doklad o úspěšném absolvování bakalářského stupně studia. Ostatní žadatelé musejí vyhovět podmínkám stanoveným zvláštními právními předpisy pro studium cizích státních příslušníků na vysokých školách v ČR (nostrifikace).
        
     | 
    | 
        Kvalifikační požadavky a předpisy
     | 
    
        Pro přijetí není potřeba splnit žádné konkrétní kvalifikační požadavky.
     | 
    | 
        Profil programu
     | 
    
        akademický
     | 
    | 
        Podmínky pokračování studia
     | 
    
        nespecifikováno
     | 
    | 
        Profesní profily absolventů s příklady
     | 
    
        nespecifikováno
     | 
    | 
        Garant oboru / specializace
     | 
    
        Kozák Pavel, prof. Ing. Ph.D.
        
     |